Sporten bij Basic-Fit Amsterdam de Schinkel

Sportscholen schieten tegenwoordig als bosjes uit de grond. Van grote concerns tot kleine personal training studio’s, flexibele abonnementen waarmee je op verschillende locaties kunt sporten en meerdere programma’s om thuis mee aan de slag te gaan. Maar hoe maak jij nu de juiste keuze en wat zou een reden kunnen zijn om voor een concern als Basic-Fit te kiezen?

Om te beginnen is de lage contributie natuurlijk een goede reden. Want geef nu eerlijk toe, die paar tientjes per maand kun je toch wel missen? Dat is in Amsterdam een half avondje minder stappen of keertje minder uit lunchen.

Persoonlijk ben ik vooral een voorstander van gemak wanneer het op de sportlocatie aankomt. Het liefst kies ik een sportschool op loopafstand van mijn huis. Naast dat de Basic-Fit op een aannemelijke afstand zit, vind ik het erg handig dat je met je pasje ook bij de Basic-Fit op andere locaties en zelfs in een andere stad kunt sporten. Dit is ideaal om een keer een bezoekje aan vrienden te combineren met een sportief uitje naar de gym. Heerlijk, lekker samen trainen en lachen in de gym. Zie ook mijn ‘trainen met een gym buddy’ artikel voor inspiratie.

Zelf ben ik op dit moment personal trainer in Basic-Fit de Schinkel. Voordat ik hier trainer ben ik hier zelf een aantal jaar fanatiek aan het trainen geweest. Het is hier, met twee verdiepingen, ruim opgezet en er is voldoende ruimte om je eigen ding te doen. Deze locatie kent onder andere de klassieke cardio machines (crosstrainer, loopband, fiets, roeimachine), een ruime keuze aan dumbells (losse gewichten), kettlebells, barbells (stangen), schijven, plate-loaded machines (waarbij je het gewicht bepaald door er schijven op te hangen), een cable-station, een squatrek, bankdrukrekken en nog vele andere mogelijkheden. Voor de liefhebber zijn er bij Basic-Fit de Schinkel zowel live als virtuele groepslessen.

Sporten bij Basic-Fit Amsterdam de Schinkel 1 personal training

Deze gym is niet weggelegd voor luxe paardjes. Een sauna, zwembad, zonnebank of andere welness gelegenheden zijn hier niet te vinden. De kleedkamers zijn vrij basic, maar schoon en hebben genoeg ruimte. Er zijn zowel grote als kleinere kluisjes waar je jouw spullen in kwijt kunt, zolang je zelf een slotje meeneemt.

In de avonden (voornamelijk maandag t/m woensdag) kan het redelijk druk worden in de sportschool. Zeker wanneer je na het eten wilt trainen. Maar als je redelijk flexibel met je rooster kunt omgaan en nog voor of tijdens etenstijd kunt sporten, dan heb je hier over het algemeen weinig last van. Mocht je toch ’s avonds na het eten willen trainen is het makkelijker wanneer je verschillende opties aan oefeningen hebt om een bepaalde spiergroep te trainen, in plaats van een schema waarbij je in een specifieke volgorde bepaalde oefeningen wilt afwerken. Op deze eerste manier zorg je ervoor dat je niet op verschillende machines of bepaalde apparatuur hoeft te wachten.

Sporten bij Basic-Fit Amsterdam de Schinkel 2 Personal training

De Basic-Fit heeft geen fitness instructeurs, maar met een beetje geluk kun je iemand van de receptie of een personal trainer aanspreken om je te helpen hoe een bepaald apparaat werkt of om je een oefening te laten zien. Daarnaast kun je er als lid voor kiezen om eenmalig een betaalde kickstart sessie te doen, waar één van de personal trainers je een korte rondleiding door de gym geeft en een schema doorloopt zodat je weet wat je kunt gebruiken tijdens het trainen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om één op één met een personal trainer aan de slag te gaan.

De reden om voor Basic-Fit te kiezen zal per persoon verschillen. Ben jij iemand die wilt gaan voor een ruim opgezette gym met verschillende locaties door het land heen? Wil jij je uitleven met veel verschillende machines, racks en free weights? Wil jij niet te veel geld spenderen aan abonnementskosten, zodat je deze kosten bijvoorbeeld kunt uitgeven aan persoonlijke begeleiding zoals personal training? Dan ben je bij de Basic-Fit aan het juiste adres.

 

Wil je weten of Personal training bij jouw past? Plan dan een Vrijblijvende Intake.